Inventor: no es coneix l´inventor.
Segle d´invencio: Segle XIII.
l´Abac és un instrument que consta d´un conjunt de varilles on rellisquen peces de pedra, segons la posició o la quantitat permeten fer fonamentarment sumes o restes.
La pascalina
Inventor:Blaisse Pascal
Any d´invencio: 1642.
La pascalina permitia fer sumes i restes de 6 dígits i dos decimal
Màquina analítica
Inventor:Charles Babbage
Any d´invencio: 1833
La màquina analítica era capaç d´emmagatzemar una memòria de 1000 números de 50 dígits amb 20 decimals.
Tel lar mecànic
Inventor:Joseph Marie Jacquard
Any d´invencio: 1801.
Es controlaven les agulles utilitzant un sistema de targetes perforades, que contenien els dissenys i dibuixos que es tenien de teixir.
Màquina de Hollerith
Inventor: Holerith
Any d´invencio: 1895
era una tarjeta perforada en la que, según estiguera perforada o no en determinabes posicions. La targeta tenia 80 columnes.
Mark-1
Inventor: Howard Aiken
Any d´invencio: 1944
Va ser la pimera computadora electromecànica. Trigava 1 segon en fer una suma i uns 3 segons en fer una multiplicacio de dos numeros de 23 digits.
ABC
Inventor: John Vicent Atannasoff
Any d´invencio: 1938-1943
Podia l´Àlgebra de Boole i el sistema binari. tenia una memoria de dos tambors totatius. Servia per la resolució d´eequacions lineals i diferencials.
Eniac
Inventor: John Presper Eckert i John W Mauchly
Any d´invencio:1943-1946
Van millorar les idees del ABC explotant la velocitat de rellotge intern 200 Khz i era programable.
Ada Augusta Byron: Augusta Ada Byron King, condesa de Lovelace e hija de Lord Byron, matemática inglesa, considerada la precursora de la informática, y el lenguaje de programación. Su madre había estudiado astronomía, álgebra y geometría. Asistió a clases en la Real Sociedad y en el Instituto de Mecánica, donde recibió una esmerada educación matemática y científica. Realizó un trabajo fundamental en el diseño de los primeros ordenadores.
Fué muy amiga de Mary Somerville, la cual estaba impresionada de sus amplios conocimientos en matemáticas. Se interesó por las ideas de Charles Babbage acerca de una nueva máquina de calcular. Ella intuyó que un proyecto de esa envergadura podría convertirse en realidad y fue una de las pocas personas que creyó en la universalidad de las ideas, preconizada por Charles Babbage. Por esa razón decidió colaborar con él.
Hola David,
ResponderEliminarEt comento algunes coses:
1) La lletra blanca sobre fons negre no és agradable per a la lectura, prova una altra combinació de colors.
2) El tamany del text de les descripcions és massa petit! Posa un tamany de lletra major.
3) Destaca amb un altre format (color, tamany, negreta, subratllat, etc) els títols de cada invent, els anys i la descripció.
4) Pots posar una descripció al peu de cada foto, per exemple per posar el nom de l'invent o una petita descripció del que surt a la imatge.
5) Passa el corrector. Hi han faltes.
6) Et deixes part de contingut, no parles de Ada Byron ni de George Boole, ni de Turing, etc. Poden ser considerats com als pares (en part) de la informàtica. Cita'ls i posa una petita descripció del que van fer/inventar.
Avisa'm quan estigui fet per donar-li un altre cop d'ull.
El text d'Ada Byron no es llegeix correctament.
ResponderEliminarTambé t'has deixat de posar un hipervincle a la pàgina que vas consultar al buscar la informació d'Ada Byron.
Salutacions, Loren.